Lassan a második hónap telik el a WrestleMania óta, a Streak-nek annyi, Undertaker felől azóta sem hallotunk. Az egyetlen érdemi - és nem mellesleg hitelesnek mondható - információ, az Jim Rosstól származik, aki megosztotta velünk, a közvetlenül a show előtt, Undertakerrel lezajlott beszélgetéséből, a talán legfontosabb dolgot, ami valahogy így hangzott; 




" J.R - Hány meccsed van még ?

'Taker - Hamarosan kiderül "


Hogy látunk-e még Undertaker mérkőzést a jövőben, azt mindenki saját maga döntse el, s bár Undertaker az Undertaker, a józan ész azt diktálja, hogy többet harcolni már csak a videókon látjuk majd. Még ha szívünk máshogy is szeretné..

Mindenesetre az már borítékolható, hogy a Lesnar sztorinak vége, és lezártnak tekinthető. Azonban vannak olyanok, akik nem tudják azt, hogy hova is vezethető vissza ez a tíz évre visszanyúló Undertaker - Lesnar viszály. Nos, nekik egy nívós magyar oldal, múltbéli, híres mérkőzéseket feldolgozó sorozatából ragadtam ki, egy, az ehhez a párharchoz tartozó részletet. 

Aki ismeri a szorit.. nos..annak is kötelező.




..Ha már korábban változásokról beszéltünk, Taker szintén komoly átalakuláson ment keresztül az új évezred elején. Akik a kilencvenes években követték őt, vagy már csak újkori arculatát látták, talán rá sem ismertek volna ebben a periódusban. Eltűnt a hullasápadt élőhalott, nyoma veszett a sátáni Sötét Nagyúrnak és a hátborzongató temetési indulónak. Ehelyett egy "normális" ember tért vissza a WWE-be 2000 közepén, egy törvényen kívüli motoros fenegyerek, az "American Badass", akinek először Kid Rock, majd később a Limp Bizkit muzsikált. Talán ha Karl May száz évvel később él, az ő vadnyugati antihősei is úgy festettek volna, mint az "új" Undertaker. Lényegében arról volt szó, hogy Taker egyre több sérüléssel bajlódott az Attitude-éra zenitjén, 1999 végén és 2000 elején kb. 8 hónapot hagyott ki, különféle izomszakadások miatt, és ebben az időszakban még az is megfordult a fejében, hogy a teste nem fogja tovább bírni a kiképzést, és elképzelhető, hogy vissza kellene vonulnia. Bizonytalanságát leküzdve a Fenomén úgy döntött, hogy csavar egyet évtizedesen használt karakterén; egy időre félreteszi a Sötét Oldalt, és úgy jelenik meg, mint a "nagykutya az udvaron", a harcedzett veterán, aki valójában volt. Az "American Badass" a hírek szerint annyira közel állt Taker - addig gondosan rejtegetett - valódi személyiségéhez, amennyire csak lehetett. Később még csavart egyet-kettőt ezen a formán (időszakosan elhagyta a motorbicikliket), levágatta a haját, és lett belőle "Big Evil", de az alapötlet három és fél éven keresztül tulajdonképpen ugyanaz maradt.
Ebben a formában ütközött meg Lesnarral is, akinek augusztus végén lett a kihívója, de a szeptemberi Unforgiven gálán vívott első meccsük dupla diszkvalifikációval ért véget (bunyó közben a bírót is bedarálták). Október hónapban, a No Mercy-n erre már nem volt lehetőség, hiszen a visszavágóra az Ördög Játszóterén került sor - a Taker által meghonosított Cellában -, hála a Smackdown igazgatójának, aki - na ki? - Stephanie McMahon volt. (Egyébként javítsatok ki, ha tévedek, de úgy látom, a 2002-es No Mercy az első gála sorozatunkban, amiről egynél több meccs került fel a listára.) 
A hétköznapibb Taker természetesen sebezhetőbb is volt természetfeletti alteregójánál (bár népszerűbbnek nem népszerűbb, ezt azért tegyük hozzá, noha a mai napig van egy kisebbség, amelyik visszasírja ezt az oldalát); a sötét Fenoménról viszonylag nehéz lenne elképzelni, hogy csak úgy felbukkan az adásban a felesége (még akkor is, ha napjainkban már a szintén ex-pankrátor Michelle McCool az), vagy éppen ellenségei - mint ebben az esetben Heyman és Lesnar - úgy próbálják meg hitelteleníti és megalázni őt, hogy becibálnak egy nőt az utcáról, aki azt állítja, hogy viszonya volt a nős Undertakerrel. Azonban egy dolog közös bennük, mert magán az emberen múlik: Taker makacs, mint egy öszvér, és szívósabb az atomháborút túlélő csótányoknál. 
Ez a végtelen szívósság az egyik ok, amiért a Holt Embert mélyen tisztelik a kollégái. 1999-es távozása előtt heteken, hónapokon át térd- és csípőproblémákkal küzdött (jól láthatóan sántított a meccsein), aztán lágyékizom-szakadással is birkózni akart. Kollégái legendákat mesélnek róla, hogy tengerentúli turnékon törött bordákkal birkózött, noha vért köhögött fel az öltözőben. Vince Russo, a WWE egykori kreatív munkatársa arról számol be, hogy látta Takert összeesni a fájdalomtól, mindössze pillanatokkal azután, hogy egy vérprofi higgadtságával sétált vissza a színfalak mögé, egy vérprofi higgadtságával megvívott meccset követően. Hugo Savinovich, a WWE mexikói kommentátora felemleget egy történetet, amikor a Holt Ember könyökén elfertőződött egy seb; az orvos felszúrta, méterekre spriccelt belőle a genny. Fertőtlenítették, bekötözték, és még szivárgott belőle a vér, amikor - tíz perccel később - már a ringben volt. 2007-ben elszakadt a bicepszizma. Szigetelőszalagot tekert köré, ráhúzta a könyökvédőjét, és Last Man Standing, valamint ketrecmeccset vívott Dave Batista ellen. És hogy miért sorolom fel mindezt? 
Azért, mert az alábbiakban látható meccset Undertaker legitimen törött kézzel birkózta végig.


A Hell in a Cell mészárlását követően Taker többhónapos szünetre vonult, hogy gyógyulgasson. Ami Lesnart illeti: ő tovább haladt előre a maga pusztító útján, ami nem sokkal később Royal Rumble győzelemmel és sikeresen megvívott WrestleMania-főmérkőzéssel folytatódott.


 A teljes cikket és a meccset,  ide  kattintva olvashatod el / tekintheted meg.


0 HOZZÁSZÓLÁS:

Megjegyzés küldése

undertaker

1990-BEN, A SURVIVOR SERIES ADÁSÁN DEBÜTÁLT UNDERTAKER, A PRO-WRESTLING ("PANKRÁCIÓ") LEGNAGYOBB, LEGRETTEGETTEBB, ÉS LEGINKÁBB TISZTELT ALAKJA.
TERMETÉHEZ TÁRSULT SEBESSÉGE, EMBERFELETTI EREJE ÉS PÁRATLAN MOZGÁSA EMELTE ŐT A LEGNAGYOBBAK FÖLÉ.
RENGETEG FELEJTHETETLEN ÜTKÖZET, HÉT VILÁGBAJNOKI CÍM, EGY LENYÜGÖZÖ, 23 ÉVEN ÁT TARTÓ VERETLENSÉGI SZÉRIA, ÉS TELJES DOMINANCIA JELLEMZI ÚTJÁT.

tudtad?

UNDERTAKER - EREDETI NEVÉN; MARK WILLIAM CALAWAY - NEM RENDELKEZIK SEM PRIVÁT FACEBOOK, SEM TWITTER FIÓKKAL, ÉS TERMÉSZETESEN BÁRMILYEN MÁS KÖZÖSSÉGI PORTÁLON SINCS JELEN.

A JELENLEGI WEBOLDAL, A THE UNDERTAKER LAPUNK.HU UTÓDJA.

Undertaker Magyarország 2009 - 2016. Üzemeltető: Blogger.

kiemelt

'TAKER - A VILÁG LEGNAGYSZERÜBB SPORTOLÓJA

Nem sok sportoló létezik, aki temetési induló kíséretében , tetötöl talpig fekete öltözékben érkezik a ringbe, majd olyan mozdulatokkal ...