1990-ben a WWF/E örökre megváltozott. Az ember, akinek neve Mark Calaway,” Kane the Undertaker” néven debütált, hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ő lehet a szervezet egyik legnagyobb pankrátora az egész történelemben.
Hét évvel később Kane visszatért,de nem a ”Kane the Undertaker”.Ő volt a Big Red Monster (igazi neve: Glen Jacobs) úgy debütált mint Undertaker féltestvére Badd Blood: In Your House Október 5-én, 1997-ben, amikor is egy Hell In a Cell meccsen megtámadta Takert egy Tombstone-al. Mivel hogy ők testvérek a sztori szerint, még soha nem történt hasonló méretű reklám fogás az egész iparban. Úgy gondolom,hogy ez így is marad még hosszú-hosszú ideig.
Hasonlítsuk össze a karrierjüket a két egyik legjelentősebb alakját a WWE történelmének.

Összehasonlítás:

Kane

9x-es World Tag Team Bajnok

• 2x-es Interkontinentális Bajnok

• 1x-es WWF Bajnok

• 1x-es World Heavyweight Bajnok

• 1x-es ECW Bajnok

• 1x-es Money in the Bank győztes (2010)

• 1x-es WWE Tag Team Bajnok

• 1x-es Hardcore Bajnok

• 1x-es WCW Tag Team Bajnok



Undertaker

6x-os WWE Tag Team Bajnok

• 3x-os WWF Bajnok

• 1x-es WWE Undisputed Bajnok

• 3x-os World Heavyweight Bajnok

• 1x-es Royal Rumble győztes (2007)

• 1x-es WCW Tag Team Bajnok

• 1x-es Hardcore bajnok



Ami talán furcsa, hogy Kane többször volt bajnok, mint Undertaker (17-15).
De fontos megjegyezni, hogy Undertaker nyert 7 világbajnoki címet, míg Kane ”
csak” kettőt nyert. Tény azis, hogy Kane két világbajnoki címe között nagyon nagy idő telt el a Big Red Monster 12 év után tudott világbajnoki övet szerezni, és így először lett World Heavyweight Champion. Még egy érdekesség Kane 12 évig folyamatosan részt vett a Royal Rumble meccseken 1999-2011-ig, de egyszer sem tudott nyerni, mint ahogy az Undertakernek sikerült.
Kane és Undertaker szép hosszú évekre tekinthetnek vissza a WWE-ben, most következzék három dolog, ami jellemzi a karrierjüket.

Kane

3.A Maszk

Kane 15 évvel ezelőtt debütált a WWF/E-ben és kétségtelen nagyot dobott a karakterén, és ahogy játszotta a szerepét minden sztoriban egyre bizonyosabb lett, hogy Kane a maszk nélkül nem létezhet. De aztán eljött 2003. Június. 23-a, amikor is Kane levette a maszkot, és sok rajongó állítja azt amiután levette a maszkot már soha nem volt az igazi Kane.Bár a maszkot 2011 Decemberében visszavette, sok ember szerint elvesztette azt a karmát mielőtt levette.Egy bizonyos hogy Kane karrierje során nagy szerepet játszott a maszk.

2.A Royal Rumble

Mint fentebb említettem Kane soha nem nyert Royal Rumble meccset.Kane a második, aki a legtöbb embert ejtette ki a Rumble-k történelmében szám szerint 36-ot, és ő büszkélkedhet a legtöbb kieséssel 11-el, és többször volt az utolsó ötben, mint bárki más.Azt kijelenthetjük, hogy ő a legdominánsabb, aki valaha részt vett a Royal Rumble-n.

1.Rossz sztorik/feudok

Nem akarom Kane-t rossz színben feltüntetni, de a rossz és a nevetséges sztorik, és a rossz feudok ezek mind-mind szerepet játszottak Kane karrierjében.A Wrestling Observer Newsletter hatszor választotta meg az Év Legrosszabb Viszályának az ő sztoriját:

• 2002- Triple H

• 2003- Shawn Michaels

• 2004- Matt Hardy és Lita

• 2007- Big Daddy V

• 2008- Rey Mysterio

• 2010- Edge



És nem vagyok benne biztos, hogy nem ő kapja majd a 2012-es év Legrosszabb Viszálya címet
mégpedig a Cena ellen vívott szörnyű viszályáért.
Persze Kane-t nem lehet ebben hibáztatni, hiszen nem ő írja a sztorikat.



The Undertaker

3.Képességei

Ő mindig nagyszerű teljesítményt nyújt a ringben, de az tény hogy az utóbbi időben a vége felé közelít a karrierje.Az igazság, hogy Undertaker háromszor nyerte el a PWI Év Meccse díjat. Egyébként szerintem idén is ő fogja kapni ezt a díjat a Hell In a Cell meccséért amit Triple H ellen vívott, bár erről még korai beszélni.Kétségtelen a magas emberek között senkinek sincsenek ilyen eredményei, mint neki.

2.Az Ő karaktere

Szerep nélkül elveszel ma a professzionális pankrációban.Amikor Undertaker debütált, akkor tudni lehetett, hogy ilyen reklámfogás többet nem lesz, és ez az, ami megkülönbözteti a többi pankrátortól.
Szerintem több ezer,vagy akár több millió pankráció rajongó azt mondaná:Undertakernek van a legjobb karaktere a pankráció történelmében.Sokak számára hihetetlen,de már 22 éve van a pankrációban nagy részt a karakterének köszönhetően.A titokzatosság,az aurája,a nézése még mindig hideg rázza az emberek nagy részét, amikor besétál a ringbe.Voltak,és vannak nagy karakterek a pankrációban,de Undertakert jó ideig nem fogjuk elfelejteni.

1.”The Streak”

Egy véletlen tervezés,és a WWE ”odaadta”Undertakernek a valaha volt leghosszabb szériát a Wrestlemaniak során.Most is ez határozza meg a karrierjét.Senki másra nem lehet mondani,hogy ilyen hosszú szériája lenne.Persze a mérkőzések elvannak döntve,hogy kinyerjen,de ez nem sokat jelent számomra.Az hogy több mint negyed évszázada van a pankrációban és ugyanolyan showkat nyújt már a kezdetek óta számomra ez hihetetlen,és lenyűgöző.

Záró gondolatok

Mind Undertaker, és Kane a két legnagyobb csillag a WWE egén, azt hiszem rengeteg rajongó ért velem egyet, hogy Taker karrierje nagyon emlékezetes, és ez által feledhetetlen szupersztár. Több remek mérkőzésük volt mindkettőjüknek, Undertaker egyemlékezetesebb karakter, mint, Kane de ha Ő azon a sötét napon (2003. Június. 23) nem veszi le a maszkot, akkor viszont Kane is akkora karakter lehetett volna, mint a Sírásó.







1 megjegyzés:

  1. Már elnézést de lenne ide egy kis megjegyzésem ezért a mondatért:
    "amikor is Kane levette a maszkot, és sok rajongó állítja azt amiután levette a maszkot már soha nem volt az igazi Kane"
    Hát ezt nagyon kétlem. Ha kételkednek Kane-ben akkor nézzék meg ezeket a videókat.:
    http://www.youtube.com/watch?v=foKASXTIgjs
    http://www.youtube.com/watch?v=qULTj_wHEKI
    http://www.youtube.com/watch?v=jMI0Bp1F4fY

    És egyáltalán nem volt gyér a Kane vs Cena story 2011-ben ill. 2012-ben sőt Kane-nek hatalmas visszatérése debütáló volt a WWE-ben 2011 decemberében a maszkkal.

    VálaszTörlés

undertaker

1990-BEN, A SURVIVOR SERIES ADÁSÁN DEBÜTÁLT UNDERTAKER, A PRO-WRESTLING ("PANKRÁCIÓ") LEGNAGYOBB, LEGRETTEGETTEBB, ÉS LEGINKÁBB TISZTELT ALAKJA.
TERMETÉHEZ TÁRSULT SEBESSÉGE, EMBERFELETTI EREJE ÉS PÁRATLAN MOZGÁSA EMELTE ŐT A LEGNAGYOBBAK FÖLÉ.
RENGETEG FELEJTHETETLEN ÜTKÖZET, HÉT VILÁGBAJNOKI CÍM, EGY LENYÜGÖZÖ, 23 ÉVEN ÁT TARTÓ VERETLENSÉGI SZÉRIA, ÉS TELJES DOMINANCIA JELLEMZI ÚTJÁT.

tudtad?

UNDERTAKER - EREDETI NEVÉN; MARK WILLIAM CALAWAY - NEM RENDELKEZIK SEM PRIVÁT FACEBOOK, SEM TWITTER FIÓKKAL, ÉS TERMÉSZETESEN BÁRMILYEN MÁS KÖZÖSSÉGI PORTÁLON SINCS JELEN.

A JELENLEGI WEBOLDAL, A THE UNDERTAKER LAPUNK.HU UTÓDJA.

Undertaker Magyarország 2009 - 2016. Üzemeltető: Blogger.

kiemelt

'TAKER - A VILÁG LEGNAGYSZERÜBB SPORTOLÓJA

Nem sok sportoló létezik, aki temetési induló kíséretében , tetötöl talpig fekete öltözékben érkezik a ringbe, majd olyan mozdulatokkal ...